Justificació

El motiu pel qual he triat aquest treball ha estat bàsicament perquè em considero prou capacitada com per assolir l'objectiu esmentat a la Presentació. A més, és una oportunitat per ampliar els meus coneixements envers les TIC. Per altra banda, la literatura sempre m'ha interessat i Harry Potter és la icona literària de la meva generació. Per tant, no només he triat un tema que s'adeia als meus interessos professionals i personals, sinó que a més, és un tema actual i que puc arrodonir afegint detalls de totes les versions cinematogràfiques, ja que aquest any s'ha estrenat la darrera entrega d'aquestes.

 

 

Per què Harry Potter?


El meu interès en l'heptalogia va començar l'any 2001, amb l'estrena de la primera pel·lícula: Harry Potter i la pedra filosofal. Recordo que l'estrena va ser un èxit i essent tan petita, el món de la màgia em va fascinar des del primer moment. Així doncs, vaig anar creixent seguint les estrenes de les diverses pel·lícules fins que l'any 2005 em van regalar el primer llibre. Aquell estiu me'l vaig llegir com a lectura a escollir pel treball d'estiu de l'escola. Dos anys després, vam comprar tota l'heptalogia i també totes les edicions en DVD, que hem anat completant fins aquest any, amb les darreres entregues i edicions limitades d'altres llibres relacionats amb la saga. A dia d'avui, em considero una pottermaníaca.

L'elecció d'aquest tema per realitzar el meu treball de recerca, malgrat tot, troba la seva arrel a principis de 1r. de batxillerat. A l'assignatura d'Història del món contemporani vaig haver de realitzar un recull de notícies de premsa i elaborar un article propi sobre una d'aquestes. Vaig triar l'estrena de la setena pel·lícula de la saga com a tema per desenvolupar després d'haver vist un reportatge de La Sexta. Malauradament, no em vaig ajustar a l'extensió demanada i vaig haver de reduir el text per entregar-lo. Tanmateix, vaig annexionar tota la feina feta i, a més, la vaig penjar al meu compte personal de Facebook. (Si no hi podeu accedir via Facebook accediu a Article)

 

 

A partir d'aquí i amb l'ajuda de la meva professora de clàssiques, que va despertar el meu interès pels referents clàssics en la literatura, va aparèixer la idea de realitzar el treball 2.0.

 

 

Per què realitzar un treball en 2.0?

 

El motiu que em va impulsar a crear una pàgina web per exposar el meu treball de recerca fou tot seguint l'exemple de dos alumnes de l'institut de l'any passat. L'Oriol García Penche, creador del blog L'Empremta d'Orfeu i la Núria Yela, creadora de Carrers amb referents clàssics foren les meves muses, ja que van ser els primers en realitzar el seu treball de recerca en format 2.0. Després d'exposar-los a la meva classe, vaig veure clar que era el format en el qual volia presentar el meu.

 

Però, ells no foren els únics que em van inspirar. He de destacar el fet que sense la meva tutora no podria ni haver concebut aquesta idea. Mai no he estat una persona massa interessada en les TIC, no obstant això, l'any passat, amb les múltiples col·laboracions als blogs El Fil de les ClàssiquesAracne Fila i Fila, creats per ella, i amb la introducció d'una nova metodologia d'estudi mitjançant el moodle, m'hi vaig afeccionar. Ella també fou qui em va mostrar  les diferents opcions que tenia, fins que vaig trobar una que s'adequava amb els meus requisits: Jimdo.

 

Tan bon punt vaig endinsar-me en aquest món d'informació virtual em vaig adonar que als avantatges eren molts més dels que havia imaginat. Així doncs, la pàgina 2.0 no només m'ha acostat a l'immens món de les noves tecnologies, sinó que també m'ha proporcionat una gran comoditat a l'hora de treballar. D'aquesta manera he pogut aportar una gran quantitat d'informació audiovisual i d'enllaços a gran part de la informació que conté Internet sobre aquest tema, que és molt extensa. I no solament això, a més, me n'he adonat que és una manera de donar-li pervivència al meu treball de recerca i poder-lo compartir amb altres fans de la saga a Catalunya. 

Comparteix-me!