Harry Potter l'esdeveniment cinematogràfic més important de tota una generació

Fotograma de la setena pel·lícula
Fotograma de la setena pel·lícula

El proper divendres dia 19 de novembre es portarà al cinema la primera part de l'èpic final de la saga de llibres Harry Potter.

 

 

  

És evident que les sagues fantàstiques estan a l'ordre del dia. Podríem mencionar diversos títols com Les cròniques de Nàrnia o Crepuscle, però, no hi ha cap més destacat que el fenomen Harry Potter - com revelen moltes enquestes. Escrita per l'autora anglesa J.K.Rowling, Harry Potter és una de les sagues juvenils més venuda de tots els temps i, les seves versions cinematogràfiques no es queden curtes, ja que han produït més diners que altres famoses sagues de pel·lícules com James Bond o Star Wars.

  

 

Breu introducció a la saga

"El nen que va sobreviure” així s'iniciava l'any 1997 la primera edició de Harry Potter i la pedra filosofal, un llibre que tractava les aventures d'un mag d'onze anys durant el seu primer any a l'Escola Hogwarts de Màgia i Bruixeria. Fins al 2007, el mag ha anat creixent i evolucionant amb la saga, sempre acompanyat dels seus dos millors amics Ron Weasley i Hermione Granger. La saga es basa en l'enfrontament del protagonista i Lord Voldemort, el Senyor de les Forces del Mal, el qual prova de conquerir el món màgic.  

 

 

La Pottermania

Els llibres s'han editat en diferents versions: tapa dura, tapa tova, de butxaca i audiollibre. I s'han publicat en 65 idiomes diferents. Però, la producció literària no es limita als set llibres de la saga. A més a més, J.K. Rowling ha escrit tres llibres més que amplien la visió del món que ha creat i que, han estat concebudes per fer donacions a ONGs per a nens, així trobem: Bèsties fantàstiques i on trobar-les (2001), El Quidditch de totes les èpoques (2001) i Les rondalles del bard Gallard (2007). Tot i això, la fama del mag no es limita aquí. S'han fabricat un munt de jocs i joguines, virtuals i tradicionals, basades en la saga i fins i tot, una atracció al parc temàtic de la Warner Bross. 

 

Definitivament, però, una de les causes més rellevants per les quals Harry Potter hagi esdevingut el fenomen literari de la dècada ha estat l'adaptació al món cinematogràfic que ha provocat un augment en les vendes i una aproximació social al món de la fantasia.

 

L'última moda de la Pottermania són els esdeveniments concertats pels múltiples blogs sobre la saga i les principals xarxes socials, com el Mundial de Quidditch. A Nova York, cada any es realitza aquesta competició, una adaptació de l'esport apareix en els llibres. En aquest mundial hi participen una cinquantena d'equips provinents de diverses universitats importants del país, com Hardvard i Yale.  

 

 

Els noms més destacats

Els actors protagonistes en totes les pel·lícules de Harry Potter han estat: Daniel Radcliff, en el paper de Harry Potter; Rupert Grint, en el de Ron Weasly i, Emma Watson, en el d'Hermione Granger. El director, David Yates, només porta dues pel·lícules d'experiència a l'esquena: Harry Potter i l'Ordre del Fènix i Harry Potter i el Misteri del Princep.

 

 

Últimes novetats

La darrera pel·lícula tindrà un caire més fosc ja que el poder de l'antagonista ha crescut desmesuradament. En principi, la novetat més destacada per als seguidors era que aquest cop podria veure's en versió 3D tanmateix, finalment aquest fet no serà possible. El director del film va fer un comunicat el passat 11 d'octubre en el qual explicava que el motiu principal era que no volien decepcionar al públic. El temps del que disposaven era massa limitat i, malgrat ja l'havien començat, han hagut de fer marxa enrere a tot el projecte. Sigui com sigui, va assegurar que per realitzar la segona part del final sí que tenen temps per fer-ne la conversió i que, per tant, sí que s'estrenarà en versió 3D. 

 

J.K. Rowling, afirma que Harry Potter i les Relíquies de la Mort I és la seva pel·lícula preferida de la franquícia. És per això que, en les darreres notícies publicades, es comenta que l'autora, amb l'emoció de l'últim rodatge, té ganes de publicar una vuitena, una novena i, fins i tot, una desena part de la saga. Tanmateix, els tres joves actors protagonistes de la saga tenen a punt altres projectes cinematogràfics i, tot just comencen a desvincular-se de la Pottermania. Per aquest motiu, davant l'antull de l'escriptora, Daniel Radcliffe assegura que deu anys de rodatge han estat suficients i que no protagonitzaria una novena pel·lícula ja que ella “ho va prometre”.

   

 

Per anar obrint boca

La cadena de televisió La Sexta va preparar un programa especial (emès dissabte 13 a les 19:30) que revelava imatges en exclusiva sobre la darrera entrega amb entrevistes als actors principals i als nous, al director i als responsables de maquillatges, caracterització i vestuari, entre d'altres.

 

 

 

Article per SÍLVIA ESPINACH (Treball història pel món contemporani).

Harry Potter l'esdeveniment cinematogràfic més important de tota una generació. 

 

FONT: Facebook. Des de dimecres, 17 / novembre / 2010 a les 17:42.

Comparteix-me!