"La Ilíada" al calze del foc

El darrer paralelisme mitològic que trobem a Harry Potter i el calze del foc es troba amb l'encontre del protagonista amb el seu enemic. L'acte de no voler abandonar el cos d'en Cedric, emportant-se'l des del tètric indret de batalla on ha ressorgit Voldemort i restituint-lo a la família i als amics que el ploren, recorda als funerals de Pàtrocle i sobretot a la recuperació del cadàver d'Hèctor a la Ilíada.

 

La mateixa autora va reconèixer aquest fet en una entrevista l'any 2000, tot afirmant com l'havia impactat aquest passatge de la Ilíada amb dinou anys d'edat.

 

 

"Va sentir el crit d'ira de Voldemort al mateix temps que l'estrebada al melic, que significava que el portarreu s'havia posat en marxa... El portava lluny en un remolí de vent i de color, amb el Cedric al costat. Tornaven."

 

" -Harry, deixa'l anar - va sentir que deia la veu de Fudge, i va notar com unes mans li intentaven prendre el cos flàccid del Cedric, però ell no el va deixar anar.

Llavors la cara del Dumbledore, que encara veia desenfocada i boirosa, se li va apropar.

- Harry, ja no pots fer res per ell. S'ha acabat. Deixa'l anar.

- M'ha demanat que el portés amb mi - va dir el Harry amb un fil de veu; li semblava que explicar allò era important-. M'ha demanat que el portés amb els seus pares...

- Està bé, Harry... Ara deixa'l anar..."

Comparteix-me!